tiistai 14. maaliskuuta 2017

Perhekulttuuri Espanjassa


Perheen käsite Espanjassa on paljon laajempi kuin Suomessa. Perheeseen kuuluu usein myös serkut ja puolison kauemmatkin sukulaiset. Perheen kanssa vietetään paljon aikaa, vaikka täälläkin moni käy töissä, mutta hyvin usein siesta aika tai illat sekä viikonloput vietetään yhdessä perheen kanssa.
Monesti ravintoloissa näkee isoja perheitä illallistamassa ja mukana ovat myös alaikäiset lapset ja isovanhemmat. He illallistavat pitkään jopa yli puolenyön ja se on ihan normaalia perheen nuorimmille ja vanhimmille.

Espanjalaiset asuvat usein pitkään kotona, kun Suomessa nuoret muuttavat omilleen huomattavasti aikaisemmin. Ei ole olleenkaan tavatonta, että 30-vuotiaana asutaan vielä vanhempien kanssa.

Monet tärkeät päätökset tehdään yhdessä perheen kanssa ja asioista puhutaa hyvin avoimesti. Suomessa taas tehdään päätöksiä itsenäisesti tai kumppanin kanssa ja monet asiat pidetään itsellään eikä välttämättä keskustella avoimesti yhdessä perheen kanssa.

Vanhuksia arvostetaan ja kunnioitetaan eri tavalla kuin Suomessa. Täällä perhe hoitaa vanhempiaa ja isovanhempiaan kotioloissa. Täällä on kyllä vanhainkoteja ja senioriasumista, mutta valtaosa vanhemmista ihmisistä asuu perheen kanssa tai lähellä ja perhe huolehtii heistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti