tiistai 7. maaliskuuta 2017

Buen probecho nam nam!


Espanjalainen ruokakultuuri on todella monipuolinen. Espanjalaiset nauttivat paljon syömisestä, he tykkäävät käydä paljon ulkona syömässä perheen tai kavereiden kanssa. Täällä ruokailuajat menee ihan eri tavalla kuin Suomessa. Espanjassa syödään yleensä virallisina ruoka-aikoina. Lounasta ei yleensä syödä ennen kello 13:00 ja illalla ravintolat ovat auki vasta kello 20:00 alkaen. mutta suurin osa Espanjalaisista syö illallista jopa kello 22:00 jälkeen. 

Espanjassa syödään muun muassa paljon kala- sekä äyriäisruokia. Seuraavaksi esittelen joitakin espanjalaisten perinteisiä lempiherkkuja, joita olen maistellut ja suosittelen kovasti:)


Paella



Paella on todella perinteinen espanjalainen herkku. Paellaan kuuluu muun muassa erityinen paella riisi, kasviksia, mausteita, erilaisia lihoja sekä myös kala ja äyriäiset. Tämä kuva on viime vuoden Espanjan reissusta. Kävimme syömassä paellaa kuubalaisten omistamassa ravintolassa. Siellä oli mukava ja huolehtivainen henkilökunta ja tietusti paella oli deliciosa!




  Pulpo a la gallega




Pulpo a la gallega on erikoinen herkku ja yksi mun suosikki, siihen kuuluuu mustekala joka on keitetty kokonaisena ja tarjoillaan keitettyjen perunasiivujen kanssa, oliivöljyllä, suolalla ja paprikajauheella maustettuna. 

Gambas al pil pil



Gambas on katkaravut ja tämä on ateria, joka tuodaan aina kuumassa pannussa. Siihen kuluu muun muassa oliiviöljy, katkaravut, chilipaprika sekä valkosipulia ja sitä syödään tuoreen leivän kanssa.


Tortilla Española




Eli espanjalainen perunamunakas löytyy melkein jokaisesta espanjalaisen kahvilan ja ravintolan ruolalistalta ja sitä myös syödään tapas-annoksina. Itse olen kokanut joskus näitä ja voin sanoa, että se on aika helppo tehdä:) Perinteiseen tortillaan tulee yleensä perunoita ja kanamunia, mutta siihen voi lisätä vaikka mitä esimerkiksi chorizoa, pinaattia, paprikaa, sipulia jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti